Agencija za bezbednost saobraćaja je ovom prilikom na deci blizak način, kroz lik Pažljivka, pokrenula važne teme o prelasku ulice, značaju semafora, kretanju kraj kolovoza bez trotoara, ponasanju u javnom prevozu, susretu sa strancima i drugim rizičnim situacijama za naše najmlađe sugrađane.


- Ovo su stvari kroz koje deca menjaju svoje stavove, menjaju ponašanje, gde ih učimo bezbednom, ispravnom ponašanju - istakao je za Tanjug direktor Agencije Duško Pešić.

Kako je naveo, "Pažljivko" uz crtani film "Mila i Lola" na deci dopadljiv način još jednom pokazuje kako da savladaju pravila ponašanja u saobraćaju.

Pešić je ocenio da su deca na sjajan način reagovala na predstavljene materjale i dodao da će Agencija učiniti da crtani film i prateća pesmica budu svima dostupni.

Večerašnju promociju otvorio je dečiji hor "Čarolija" izvedbom prateće kompozicije crtaća - "Zebra", koju je komponovao poznati muzičar Sergej Ćetković.

- Pored toga što će mnoga deca uz Milu, Lolu i Pažljivka naučiti osnovna pravila u saobraćaju, tako ćemo ih i mi odrasli negde obnoviti i potruditi se da ih koristimo - rekao je Ćetković.

Zivimo u jako brzom svetu, dodao je, i poručio da je vreme da više pažnje obratimo na ono što se oko nas dešava u saobraćaju.

Atmosferu su dodatno obogatili glumci animatori koji su nakratko oživeli lik Pažljivka. On se obratio publici i kroz kratak skeč poslao dodatne poruke o oprezu u saobraćaju.

Posle premijere crtaća mališani su nastavili da se zabavljaju na improvizovanom saobraćajnom poligonu, a dodatni osmeh izmamili su velika torta u obliku Pažljivma i poklon paketići koje je pripremila Agencija.