Мајка Милосија је преминула 2007. године у 94. години живота, а старији брат Ратко 2006. године.

У детињству су били веома сиромашни па се често дешавало да немају шта да једу. Брат Ратко је био миран за разлику од Лепе која је због несташлука неретко добијала батине. Са десет година је знала да ради све кућне послове како би помогла мајци која је одлазила у надницу.

Као мала волела је да пева пред огледалом и да смишља кореографију која је употпуњавала њен наступ. Идол јој је била певачица Нада Мамула. Мајка ју је водила на такмичења на којима је побеђивала као и на аудицијама на радију које су се одржавале сваког првог у месецу. Брат се противио да се Лепа бави овим послом, али мајка и она су некако успеле да га убеде да промени мишљење. Певала је на берби грожђа у Александровцу када јој је пришао композитор Петар Танасијевић и понудио јој да сними песму „Од извора два путића“. Потписала је уговор са продукцијском кућом ПГП РТБ која јој је обезбедила стан у Сарајевској улици уз договор да га отплати од продаје плоча. То је урадила у наредних годину дана.

У Београд је, како каже, дошла гола и боса са огромном амбицијом да успе у животу.

Фото: Репринт Сабор

 

 

Тада почиње њена богата уметничка каријера. На подручју бивше Југославије, не постоји особа која није чула за Лепу Лукић.

Иако је остварила већину својих жеља, због здравствених проблема није могла да има децу. Колико је то тишти показала је 2010. године у кући „Великог брата“ када је добила лутку о којој се бринула. Када је задатак завршен, свима су узели лутке што је Лепа веома тешко поднела. Ипак, њен покојни брат има децу коју гледа као своју и брине о њима.

Пошто је у добрим односима са свим колегама, погодиле су је провокације Ере Ојданића са којим се годинама дружила. Изјавила је да ће га тужити уколико јој се јавно не извини.

2011. године је учествовала у ријалити програму „Двор“, а 2015. године је ушла на „Фарму“. Тврди да је одржава то што је људи траже и што им је и даље занимљива. Редовно има наступе у земљи и иностранству, а глас јој је исти као и на почетку каријере.

Иза себе има 3 брака са људима које је бирала срцем.

Иако су јој нудили лагодан живот који би ретко ко одбио, није тражила моћног мушкарца, нити је пристајала да се одрекне музике.

Фото: Репринт Сабор

 

Од првог мужа Томе је задржала презиме, али и страст према коцки која им је уништила брак. Упркос великој љубави, он није желео да Лепа буде певачица и увек је претио да ће се појавити на њеном наступу и направити хаос. Након бурних седам година, добила је развод и наставила свој живот.

Са другим мужем, естрадним менаџером Владом Перовићем, је такође била седам година у браку након чега су се растали. Он тврди да јој је оставио сву имовину, а да је узео само 200 одела и 2 аутомобила.

1999. године током турнеје у Канади је упознала Милана Милановића за кога се удала годину дана касније. У почетку ју је нервирао, али схватила је да није равнодушна када не дође на њен наступ. Тврди да јој је најважније да има друга са којим ће моћи да поприча, да се насмеје и који је неће спутавати да се бави оним што највише воли. Највећа ривалка јој је била покојна певачица Силвана Арменулић која је трагично страдала у несрећи 1976. године.

Лепа тврди да ју је сам Бог спасао јер је и она требала да буде у истим колима, али се први пут успавала и закаснила на гостовање.

Поред Силване, погинули су естрадни уметници Миодраг-Раде Јашаревић и Мирјана Барјактаревић. Након овога, Лепа више никада није села за волан.

Фото: sarics

 

Један од најпопуларнијих љубавних троуглова тадашње естраде били су Лепа Лукић, Силвана Арменулић и њен супруг Радмило Арменулић.

Мајку је сматрала својом највећом подршком и анђелом чуваром коме се одужила тако што јој је пружила лепу старост. Када је зарадила први хонорар, купила јој је сукњу и костим. Њена смрт ју је јако погодила па је признала и да је једно време посећивала психијатра. Често се селила, па је након стана у Сарајевској купила кућу на Сењаку, а затим стан на Дорћолу у коме је најдуже остала. Ипак се одлучила за насеље Жарково где је пронашла мир.

Пропутовала је скоро цео свет, а тек недавно је први пут отишла на одмор на море који није везан за њене наступе. Лепа Лукић је једна од ретких певачица које су своју каријеру градиле помоћу талента и квалитетних песама. Иако је „некрунисана краљица народне музике“, никада се није трудила да буде примадона и да изиграва оно што није. Природна је и увек каже оно што мисли.

Лепа Лукић има црногорско порекло.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Краљица народне музике Лепа Лукић - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".