Испирање суђа

Потреба за испирање суђа пре слагања у машину само је урбани мит, тврде стручњаци. Уместо тога само уклоните све веће остатке хране са посуђа, ставите га у машину и покрените процес прања. Прескакање испирања штеди време, али и воду и новац.

Пуните је одпозади према напред

Судомашину треба напунити са задње стране према напред како би се искористило што више простора, кажу стручњаци компаније Бон Аппети. Препоручују да се чинијце и шољице стављају лицем према доле или под углом, да се спречи накупљање воде. Тањире треба слагати на доњу полицу где је притисак воде најјачи за уклањање тврдокорних мрља од хране.

Фото: Профимедиа

 

 

Прибор окрените према доле

Прибор за јело у судомашину увек треба слагати тако да је усмерен према доле, а ручке према горе, открио је стручњак из компаније за заштиту потрошача Choice. Ешли Иредејл из исте компаније објаснила је да је сигурније, више хигијенски и лакше када се прибор тако слаже. – Наше руке и прсти пуни су бактерија, стога треба смањити контакт са површинама које долазе у додир са храном – објашњава Ешли.

Без тигања, ножева и дасака за сечење

Тигањи, оштри ножеви и дрвени прибор, попут кутлача, увек треба прати ручно, а не у машини. Ово правило такође се односи на сламчице за вишеструку употребу.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".