Банда пљачкаша банака била је принуђена да позове у помоћ римску полицију да их извуче из тунела који су сами ископали, али се он срушио током пљачке која је очигледно била лоше испланирана, објавили су данас италијански медији, пише Индекс.хр.

Припадници спасилачке службе су у четвртак увече око 20 часова извукли повређеног мушкарца из урушеног тунела и превезли га у болницу, док је полиција привела тројицу његових саучесника у пљачки. Претпоставља се да је позив у помоћ упутио један од разбојника.

Чланови банде, два Римљана и два Наполитанца, искористили су дуги викенд усред Ферагоста, када је већина италијанских предузећа затворена, да провале у банку и оближње фирме. Али њихов план се изјаловио јер су лоше ископали тунел до обале, који се урушио, па су били принуђени да позову полицију у помоћ.

- Помозите, молим вас, дођите и ослободите ме - позив је једног мушкарца спасилачкој служби након што се срушио тунел који је ископао заједно са својим колегама.

Припадници спасилачке службе, укључујући стручњаке обучене да помогну угроженима након земљотреса, морали су да копају други, паралелни тунел како би помогли.

Медији преносе да је током процеса спасавања заробљени човек добио течност и кисеоник који су га одржавали у животу.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".