Наиме, она је у својој књизи о Елвису Прислију навела да је певачева смрт последица генетских дефеката изазваних инцестом у његовом породичном стаблу. У књизи се тврди да је такве генетске дефекте добио од бабе и деде по мајци, који су се венчали упркос томе што су били брат и сестра од тетке.

Да ли је Елвису Прислију суђено да умре млад?

Елвис је умро од последица срчаног удара у 42. години, а нађен је на поду купатила у вили Грејсленд, а Сали Ходел је изнела неколико шокантних детаља за  магазин "Сан" откривајући да су "неисправни" гени певача били један од главних фактора иза његових различитих здравствених проблема које је он заузврат лечио коктелом лекова на рецепт.

- Тај брак међу рођацима очигледно је проузроковао много проблема - рекла је Ходел и додала: "Елвисова мама Гледис је умрла веома млада са 46 година и имала је три брата који су сви умрли у сличним годинама од проблема са срцем и плућима.

Ходелова је даље открила: "Дакле, то престаје да буде случајност јер је стигло и до Елвиса, а толико тога се дешавало у том породичном стаблу."

Фото: Јутјуб принтскрин/ ForbiddenInGermany4

 

Сели Ходел је тврдила да многи узроци Елвисове смрти леже у животу његове мајке која је умрла скоро 19 година пре смрти сина. Наиме, здравље његове мајке се нагло погоршало у 40-им годинама, а наводно је развила проблем злоупотребе супстанци и умрла је је као алкохоличарка 14. августа 1958. године.

- Гледис је одувек била представљена као жена чији је син постао славан, који јој је купио велику кућу, а она се само трудила да се избори са свим и у суштини умрла од сломљеног срца - рекао је Ходел додавши:

Ходел тврди да је смрт Елвисове мајке углавном била последица недостатка алфа-1 антитрипсина, генетског поремећаја који оштећује плућа и јетру и доводи до других здравствених компликација.

Елвисови деда и бака по мајци такође су патили од генетских дефектних болести

Елвисова бака по мајци, Дол Манселл, патила је од вишедеценијске борбе са туберкулозом, али Сели Ходел је тврдила да је то можда била погрешна дијагноза и да је и она можда патила од генетског дефекта.

- Опет, то је нешто што нема смисла, али је наставило да се преноси низ породично стабло, а затим и кроз забележену Елвисову историју - рекла је Ходел додајући: "Ова књига објашњава да је туберкулоза често била погрешна дијагноза 1900-их. Одатле, са браком са блиским рођаком, можемо да видимо да је Гледис највероватније наследила два оштећена гена и озбиљнију верзију болести.

(Б92)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".