- Ана Брнабић је сјајно водила владу у последњих шест година, у време пандемије ковида и рата у Украјини, док је, с друге стране, Милош Вучевић зрео и образован политичар, ко је успешно водио Нови Сад. Обоје би на прави начин представљали политику коју води Александар Вучић - рекао је Весић за Танјуг.

На питање о његовој евентуалној позицији у будућој влади, Весић одговара да ће о томе одлучити председник Вучић, будући мандатар и СНС.

- Трудим се да својим радом оставим траг у друштву. И када нисам на функцији, као сада, пишем књиге, гостујем у медијима. Мислим да сам направио такав ауторитет у друштву да људи желе да чују шта имам да кажем, тако да ми није неопходна функција - рекао је Весић.

Фото Тањуг

 

Када је реч о сарадњи са СПС-ом, Весић каже да је она била одлична у протеклих девет година, а замера им једино, како каже, неодговорне поруке током предизборне кампање.

Додаје да је СНС у стању да сама формира владу, али да је њихова политика да увек имају што већу коалицију.

Весић је навео и да ће главни задаци будуће Владе Србија, у условима рата у Европи, бити да обезбеди енергетску безбедност, довољно хране и да Србију сачува да не улази у рат који није наш.

- Енергетска безбедност значи да обезбеди довољно гаса и струје за наше грађане. Видели сте да многе европске земље најављују рестрикције, а ми смо, захваљујући председнику Александру Вучићу, обезбедили додатне капацитете за складиштење гаса, тако да можемо да имамо гас чак и у случају потпуног престанка дотока гаса - рекао је Весић.

Фото: Фото архива Новости

 

На питање шта очекује од наставка преговора Београда и Приштине у Бриселу, одговара - ништа, јер је за преговоре потребно двоје.

- А, ту имате само једну страну која жели договор, а то је Београд, док Приштина не жели никакав договор, јер Курти купује време да би могао да настави са сукобима и провокацијама - оцењује Весић.

У таквој ситуацији, каже, не очекује никакав договор, али очекује да међународна заједница утиче на Приштину да спроведе Бриселски споразум, да се формира Заједница српских општина и да изабере дијалог уместо рата.

- Ми смо увек за дијалог, а истраживања јавног мњења показују да већина Албанаца не подржава то што ради Курти, јер је народу доста сукоба без обзира да ли су Срби или Албанци. Тако да се надам да ћемо једног дана сести са Албанцима и решити вековне проблеме, без учешћа странаца. До тада, надам се да ће Курти направити што мање штете - закључио је Вешић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".