Последњих недеља Џонсон је пропустио хитне састанке о незапамћеним топлотним таласима који су погодили Велику Британију, игнорисао је прославу енглеског националног тима на Европском првенству у фудбалу за жене да би уживао у одмору у планинама Словеније и пропустио значајне састанке, преноси лондонског Индепендент.

Џонсон је данас фотографисан у супермаркету у предграђу Атине са супругом Кери, док је истовремено камион за селидбе био паркиран испред његове лондонске резиденције у Даунинг стриту 10.

"Премијер је ове недеље на одмору", потврдио је његов портпарол и истакао да председник владе, чак и када је одсутан остаје "информисан о свим хитним питањима и доноси одлуке", посебно када је реч о питањима националне безбедности.

Овај Џонсонов одмор у Грчкој организован је док британска јавност очекује да актуелни премијер испуни обећање да ће остати на положају до именовања новог лидера Конзервативне странке.

У конкуренцији за лидерску позицију конзервативаца су остала само два кандидата, актуелна шефица дипломатије Лиз Трус коју сматрају фаворит и бивши министар финансија Риши Сунак.

Британска политичка јавност Џонсону замера што одсуствује у време када његови сународници пате због наглог повећања трошкова живота, посебно од огромних поскупљења струје и гаса, а све већи број радника ступа у штрајк због ниских плата и лоших услова рада, наводе британски медији.

Прогнозе о даљем повећању цена у октобру, а затим и јануару, заједно са упозорењем централне банке о размерама кризе која чека британску економију, подстакле су бројне позиве на хитно деловање.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".