Она је рекла и да ће Москва одговорити на одлуку НАТО о протеривању сарадника руске Мисије при НАТО и да се ради на реципрочним мерама, пренео је Спутњик.


Претходно су у Алијанси потврдили да су одузели акредитације осморици сарадника руске Мисије при НАТО и да је Мисија са 20 смањена на десет представника.

- Неспремност НАТО и њених представника за сарадњу је очигледна дефинитивно и неопозиво. Ми ћемо се тиме водити приликом припреме реципрочних мера које ће уследити - саопштила је Захарова.

Она је навела и да ова одлука НАТО представља ружан испад, ако се узму у обзир све њихове тезе о неопходности дијалога, о потреби да се обнови заседање Савета Русија-НАТО и много других ствари.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије је додала да одлука није неочекивана, али је изненадила својом безобзирношћу.

- Русију су званично о томе обавестили 6. октобра. Овај корак НАТО нас је зачудио, али није био неочекиван. Изненадио је својом безобзирношћу, јер није било никаквих званичних објашњења. Зашто није био изненађење? Зато што се број наших представника у Мисији смањивао и 2015. године и 2018. године. Реч је о континуираним поступцима НАТО - нагласила је Захарова.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".