Певач нас је напустио у недељу, баш као што каже у својој песми. Тог 6. децембра 2020. године бројни обожаваоци су се на улицама Београда опростили од Џеја кога је издало срце. 

Рођен је 1965. годину у Београду, на Дорћолу, где је и преминуо у свом стану. Рођен је у вишечланој породици, његов отац Мазлам је био обућар, док је мајка Барија радила у комуналном предузећу "Зеленило". Први разред је уписао у школи "Браћа Барух" на Дорћолу и био је ђак за пример, са свим петицама. Његови родитељи су се развели када је отац Мазлам одлучио да се одсели у Аустрију.

Фото: Д. Мишић

 

После развода родитеља, Џеј је пошао са оцем, али га је отац вратио у Београд након што је Џеј пао разред. Почео је да живи са баком Даницом, док је мајка живела неколико улица даље са сестрама. Џеј је од тада почео да све више времена борави на улици и почео је да се бави џепарењем. Када би га мајка затекла на улици и видела чиме се бави, сваки пут би му лупила шамар. Међутим то није помогло. Брзо га је социјална служба послала у дом за малолетнике.   

Бежао је из сваког дома, а највише се задржао на Вождовцу у дому "Васа Стајић", где је провео 9 година. Он је свеојевремено у једној емисији све расплакао причом која из раног детињства.

- Ја сам полутан, пола сељак, пола циганин. Лети свирамо, зими једемо. Откако је ћале у Аустрији, ни зими ни једемо. То је наш Дорћол, Менхетн. Ја сам радио на шалу, нисам био криминалац, мало деликвент. Кад је кева ишла са цвећем, никад ми није дошла у посету у дом, ћале је долазио - говорио је Џеј тада.

Фото: Репринт Сабор

 

- Мајка је бринула о мојим сестрама, а отац о мени. Често заплачем због тога. У мојој групи у дому је било 12 проблематичних дечака. Више пута смо ишли на разговор са психологом, то је било обавезно. Од целе те групе само смо нас четворица успели у животу, основали смо породице и почели смо да радимо. Остали су настављали да мењају домове и ко зна како су завршили - рекао је он тада.

Џеја  је сломила породична трагедија. Његова сестра Шехерезада је нестала у Црној Гори 2003. године. Нико није знао где је све док кобног маја 2004. године нису нашли њено тело у Шушњу код Бара. Убиство је организовао њихов сестрић, син најстарије сестре. Наводно је проневерио новац, а да то не би сазнала тетка, одлучио је да је убије. 

(Курир.рс)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ин мемориам-Џеј Рамадановски

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".