Премијерка Финске, Сана Марин, у уторак се извинила због слике која је процурила са приватне забаве коју је организовала у својој службеној резиденцији у јулу, након што је прошле недеље процурео и снимак њене "журке", што је изазвало јавну дебату. Сана Марин је једна од најмлађих светских лидера, и у понедељак је била негативна на тесту на дрогу након прошлонедељног видеа.Тестирана је након снимка певања и плеса са финским звездама на другој забави.

На све то, ове недеље друштвеним мрежама је почела да кружи још једна фотографија на којој се виде две познате инфлуенсерке како се љубе, прекривајући своје голе груди речима "Финска" из премијеркине званичне резиденције у Хелсинкију. "Слика по мом мишљењу није прикладна. Извињавам се због тога. До такве фотографије није требало да дође, али иначе се на журки није десило ништа необично", рекла је Марин новинарима, потврдивши да је фотографија из њене резиденције.

Фото: Профимедиа

 

Сана Марин (36) је рекла да је фотографија снимљена на приватној журци са њеним пријатељима након музичког фестивала у јулу. "Били смо у сауни, купали се и проводили време заједно", рекао је Марин о забави.

Како ствари стоје, Финци су подељени око премијеркиног понашања. Лидерка социјалдемократа Марин, која је у децембру 2019. постала најмлађи шеф владе на свету, пристала је на тестирање на дроге у петак, рекавши да се никада није дрогирала и да није видела да неко то ради на забави којој је присуствовала. Марин је за Ројтерс у јануару рекла да су она и њене колеге млади министри били мета говора мржње због свог пола и изгледа.

Погледајте фотографију:

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".