Након низа конгресних победа америчких демократа, јавни рејтинг америчког председника Џозефа Бајдена порастао је ове недеље на највиши ниво од почетка јуна, показују резултати истраживања јавног мњења које су спровели Ројтерс и агенција Ипсос.

Анкета је показала да 41 одсто Американаца одобрава Бајденов радни учинак и први пут га подржава више од 40 одсто анкетираних, преноси Ројтерс.

Бајденов најнижи рејтинг од 36 одсто подршке у анкетама спроведеним у мају, јуну и јулу приближио се најмањој подршци коју је имао његов претходник Доналд Трамп, чија је минимална популарност од 33 одсто потврђена у децембру 2017. године.

У четири од последњих пет недеља Бајденов рејтинг је порастао јер је Конгрес који контролишу демократе усвојио низ закона - за борбу против климатских промена, снижавање цена лекова и јачање напора да Сједињене Америчке Државе буду конкурентније кинеским научним и технолошким напорима.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Очекује се да ће демократе изгубити контролу над Представничким домом америчког Конгреса на изборима 8. новембра, али прогностичари кажу да имају боље шансе да задрже контролу над Сенатом.

Лидер републиканске мањине у Сенату Мич Меконел ове недеље је дао републиканцима само 50 одсто шанси да поново преузму контролу над тим домом америчког Конгреса.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".