Ђолетова Ћерка желела је да реши недоумице које се јављају у медијима и по друштвеним мрежама, а везане су за настанак неких од највећих Балашевићевих хитова.

Фото: Ненад Карлић

 

 

- Ових дана, интензивније него иначе, и Балбеловци и ја, и моја породица, добијамо питања која почињу са: 'Да ли је истина да је Ђоле...?

Углавном су одговори: није, истиче Беба.

- Пошто га и видим и чујем како би реаговао на већину ових питања, заувек непомирен са чињеницом да већина људи нема исту одговорност према речима као он, морам да се осврнем на понеку погрешну информацију, започела је Беба

- Песма 'Свирајте ми 'Јесен стиже, дуњо моја'' настала је кад је имао 19 година. Мало пре ње, написао је песму 'Прича о Васи Ладачком'... За коју су типови који се сада представљају за кључне у његовој каријери писали 'досадна, предугачка, превазиђена... И не, није звао ниједног од њих у сред ноћи да 'пита за савет'..., рекла је Беба у свом стаусу на Фејсбуку.

Фото: Фејсбук принтскрин/Beba Balasevic

 

 

- Као једног од стварно важних људи на почетку своје пловидбе, доживео је господина Ангела Влатковића. Причу о почетку његове каријере чула сам пуно пута, сваки пут сам једнако била заинтересована, концентрисана и на крају крајева, фасцинирана. И увек је било исто: 'Ангело Влатковић је био један од ретких људи који су веровали у мене на почетку.'

Није Ангело говорио 'Ђоле не зна да пева' и слично. И није фер да се помиње било како другачије него онако како га је тата описивао: Господин, истиче Балашевићева ћерка.

- Да се вратим на 'Дуњо моја'... Песма коју лик у песми тражи је мађарска романса коју тамбурице свирају тремоло, а текст је превео/писао Јован Јовановић Змај... Није песма истог имена Милорада Петровића Сељанчице за коју је музику компоновао Иса Бајић... Која, успут, није романса...И не звоне тамбуре, каже Беба.

- И да не би звониле лоше препричане речи, да не би мудровали бадавани кад их нема да се бране, због тате, због господина Ангела Влатковића, због истине, ма колико била потцењена, док имам снаге и добрих лица око себе, трудићу се, заједно са правим сведоцима, за почетак својом породицом, да све претворим у документарни филм...

Због сваког новог Изузетног који је дошао или ће тек доћи на свет, да знају да је пут Изузетних ипак ту и тамо препречен Којекаквима, али матер ветру док је нама Ретких..., закључила је ћерка Ђорђа Балашевића.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из мог бутика - Џеј Рамадановски

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".