Након што се 17. августа десило тровање оца и двоје деце старих три и шест година атропином, након што су јели качамак од хељдиног брашна, у Нишу је забележен још један случај интоксикацијом овом отровном материјом.

Како је Блицу потврђено у Клиничком центру у Нишу, 23. августа Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма, јавио се мушкарац рођен (42) који је према његовим речима, након вести о недавном тровању породице из Ниша хељдиним брашном, препознао код себе неке од симптома тровања.

Он је навео да је и сам како истиче чести конзумент поменуте намирнице. У моменту јављања лекару на овој клиници, пацијент није имао ниједан симптом могућег тровања.

Лекар Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма је обзиром на претходно познату чињеницу о доказаном присуству атропина у хељдином брашну, послала узорке крви и урина на токсиколошку анализу.

Дана 25. августа 2022. стигао је резултат да је токсиколошко хемијском анализом крви и урина пацијента, доказано присуство атропина. Резултат не квантификује о којој се количини атропина ради.

Пацијент није имао никакве симптоме тровања и његово опште стање није захтевало детоксикацију или хоспитализацију те је пуштен из УКЦ Ниш. Пацијент се више није јављао лекару, наводе у Клиничком центру у Нишу.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".