Обдукциони налази тела десет Цетињана које је Вук Бориловић (34) убио из ловачке пушке 12. августа у насељу Медовина на Цетињу још нису достављени Вишем државном тужилаштву у Подгорици, потврдила је руководилац и државни тужилац тог тужилаштва Лепа Меденица, пише Дан.

Она је саопштила да се такође чекају наложена вештачења, међу којима ДНК и балистичко вештачење. Иако је обдукциони налаз тела Вука Бориловића достављен седам дана након незапамћеног масакра, без поменутих вештачења није могуће утврдити од чијег метка је он страдао – да ли од оног који је испалио службеник полиције или његов суграђанин Ненад Нено Калуђеровић.

Фото: принтскрин Фејсбук

 

- Тек након достављања свих налаза вештачења и обједињавања свих доказа моћи ће се донети одлука у предмету - саопштила је Меденица.

Из ВДТ је потврђено да је обдукциони налаз тела Бориловића показао да је задобио повреде од пет испаљених пројектила. Подсетимо, Вук Бориловић почео је масакр тако што је убио двоје деце и ранио њихову мајку, која је у болници подлегла провредама.

Фото: Светлана Ђокић

 

Потом је у истом делу насеља убио још две особе, а једну ранио. А онда је, према незванични сазнањима, кренуо ка доњем делу насеља и наставио свој крвави пир пуцајући на комшије које би му се нашле на путу и убио тако још пет особа и исто толико ранио.

Бориловић је у петак, 12. августа, у цетињском насељу Медовина ловачком пушком усмртио: Милу Радуновић, Александру Радуновић, Милана Митровића, Рајка Дрецуна, Димитрија Дрецуна, Даницу Дрецун, Горана Ђуришића, Наташу Пејовић Мартиновић и њену децу М.М. и М.М.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".