Obdukcioni nalazi tela deset Cetinjana koje je Vuk Borilović (34) ubio iz lovačke puške 12. avgusta u naselju Medovina na Cetinju još nisu dostavljeni Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, potvrdila je rukovodilac i državni tužilac tog tužilaštva Lepa Medenica, piše Dan.

Ona je saopštila da se takođe čekaju naložena veštačenja, među kojima DNK i balističko veštačenje. Iako je obdukcioni nalaz tela Vuka Borilovića dostavljen sedam dana nakon nezapamćenog masakra, bez pomenutih veštačenja nije moguće utvrditi od čijeg metka je on stradao – da li od onog koji je ispalio službenik policije ili njegov sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

Foto: printskrin Fejsbuk

 

- Tek nakon dostavljanja svih nalaza veštačenja i objedinjavanja svih dokaza moći će se doneti odluka u predmetu - saopštila je Medenica.

Iz VDT je potvrđeno da je obdukcioni nalaz tela Borilovića pokazao da je zadobio povrede od pet ispaljenih projektila. Podsetimo, Vuk Borilović počeo je masakr tako što je ubio dvoje dece i ranio njihovu majku, koja je u bolnici podlegla provredama.

Foto: Svetlana Đokić

 

Potom je u istom delu naselja ubio još dve osobe, a jednu ranio. A onda je, prema nezvanični saznanjima, krenuo ka donjem delu naselja i nastavio svoj krvavi pir pucajući na komšije koje bi mu se našle na putu i ubio tako još pet osoba i isto toliko ranio.

Borilović je u petak, 12. avgusta, u cetinjskom naselju Medovina lovačkom puškom usmrtio: Milu Radunović, Aleksandru Radunović, Milana Mitrovića, Rajka Drecuna, Dimitrija Drecuna, Danicu Drecun, Gorana Đurišića, Natašu Pejović Martinović i njenu decu M.M. i M.M.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".