Давне 1980. године Дајана се пријавила за свој први посао. Запослила се као дадиља дечаку Патрику у америчкој породици која је у то време живела у Лондону.

Фото: Профимедиа

 

 

Мајка дечака није знала да осамнаестогодишњакиња потиче из познате британске аристократске лозе Спенсер и да се забавља са принцом Чарлсом за којег ће се удати у јулу следеће године.

Лејди Дајана је за породицу Робертсон радила само неколико месеци, три дана у недељи, а нико није био свестан да је за неколико месеци очекује глобална популарност коју ће стећи уласком у краљевску породицу.

- Кад је Дајана у нашу породицу дошла као стидљива 18-огодишња дадиља, имала је врло мало животног искуства, али је знала да ради са децом па је свој посао савршено обављала - рекла је ова пословна жена и присетила се како је села је на под с Патриком и била фокусирана само на њега.

Између смена, за које је била плаћена само пет долара по сату, школовала се за медицинску сестру.

Фото: Профимедиа

 

 

Робертсон је за Дајанино аристократско порекло сазнала тек кад је испред куће приметила гомилу папараца који су је пратили због веридбе са принцом Чарлсом.

- Дајана је била врло увиђавна, то сматрам њеном најјачом карактеристиком. Хтела је да грли људе, да им пружи додир - рекла је Робертсон.

С апсолутним поштовање, мајка дечака је открила да је принцеза била топла, пуна поверења и љубави.

- Наставиле смо дописивање следећих 16. година - рекла је она, откривши да јој је Дајана послала десетину писама и честитки током свих тих година, желећи чак да јој породица дође у посету краљевској породици.

Дајана је погинула у аутомобилској несрећи 1997. године кад је бежала управо од папараца.

Роберстон њену сахрану описује као најтужнијих и најболнијих сат времена у животу.

У шест наставака документарне серије биће описан Дајнин живот пут љубави, али и патње као и њен трагични завршетак.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".