Пожар назван Мил је избио у петак на поседу фабрике која производи фурнир, и брзо је захватио куће у оближњем насељу Линколн Хајтс, што је проузроковало наредбе за евакуацију хиљада људи, саопштиле су власти града Вида.

Наредбе за евакуацију односиле су се на цео Вид и оближње заједнице језера Шастина и Еџвуд и покривале су укупну популацију од око 7.500 људи.

Потпомогнут ветровима брзине од 56 км/х, пожар је до петка вече уништио 10 квадратних километара земљишта.

Многа места у околини остала су без струје. Око 9.000 потрошаца, од којих су многи у Виду, погођени су нестанком струје јуче нешто пре 13 часова, према електроенергетској компанији, која је саопштила да је то последица пожара, наводи АП.

Ватрогасна служба је саопштила да је у пожару неколико људи повређено.

И у јужној Калифорнији, ватрогасци су јуче наставили борбу против два велика пожара упркос опасним временским условима, а седморици је указана медицинска помоћ због топлотног удара, наводи АП.

Број уништених објеката остао је два, а сва наређења за евакуацију су укинута.

Више од 1.500 људи морало је да евакуише област у близини границе између САД и Мексика када је пожар избио у среду.

Све евакуације су укинуте до петка поподне.

Две особе су хоспитализоване са опекотинама. Уништене су три куће и још седам зграда.

Калифорнија је под утицајем дуготрајног топлотног таласа. Температуре су толико високе да то утиче на елктроенергетску стабилност због већег коришћења расхладних уређаја, па је од становника тражено да штеде струју током касних поподневних и вечерњих сати, наводи америчка агенција.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".