Димитрије Д. (24) из села Драшковац код Дољевца погинуо је ноћас у тешкој саобраћајној несрећи, у којој је још једна особа тешко, а четири лакше повређено. Полиција је потврдила да се несрећа догодила у лесковачком селу Међа ноћас око 3.00 сата.

На месту несреће је саобраћај био затворен до 10 сати јутрос јер је у удесу учествовало чак четири возила. Радници "Предузећа за путеве" Ниш су до подне чистили крхотине, стакло и делове аутомобила које су остали из овог трагичног ланчаног судара.

Димитрије је скренуо у оближњу кривину и слетео у канал који се налази испред куће мештанина Међе Добришка Коцића.

- Па ето, види се по траговима кочења. Када је скренуо у кривину, он није ишао право него је очешао бандеру и улетео директно у канал. То је пукло као бомба ту испред наше куће, супруга и ја смо мислили нека експлозија. Отпали су му точкови од аутомобила. Од јачине ударца и ограда се распрсла. Ово место овде је страшно, права "црна тачка". За две године се догодило пет нерећа. Ево скоро су ударили у комшијину ограду, па овде је разваљена капија, а ето сада и ово. Жао ми је дечка много. Ја му знам оца, то су много фини људи - каже Коцић.

Мештанин села Горње Бријање Драган Илић, као и други мештани, кажу да је та кривина изузетно опасна, а ноћас је падала и киша тако да је коловоз био клизав.

- Према оном што смо видели јутрос, дечко је улетео у канал, а онда је некако изашао из њега и преврнуо се на кров, али су му ваљда у сусрет ишли неки аутомобили. Он је вероватно и њих ударуио. Онда је, тако је ваљда било, изашао овај дечко који је покушао да помогне возачу "алфе", али је наишао неки "ауди" који је њега ударио, па је и он тешко повређен - рекао нам је Илић.

У селу Драшковац сви кажу да је ово велика трагедија зато што је Димитрије био радан и вредан момак.

- Ето када хоће зло да се деси, оно се деси. Они су дивна породица. Били су у иностранству да раде. Димитрије је возио камион и искусан је возач. Мислим да је имао неку девојчицу, тек је живот био пред њим, рекао је један од његових комшија.

Повређени момак који је хтео да помогне другим учесницима овог удеса, како нам је речено на лицу места, налази се у Универзитетском клиничком центру, а остали лакше повређени у општој болници у Лесковцу.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".