Мики Манојловић иза себе има велики број улога како на филму, тако и у позоришту, а сада љубитељи серија имају прилике да га гледају у "Било једном у Србији", у улози газде Мите.

Овај истакнути уметник који је познат и ван граница Србије има запажену каријеру, а у животу Микију велику подршку пружа супруга Тамара, као и деца Чарна и Иван.

Фото: Сарић С.

 

Оно што је занимљиво да се ћерка Чарна посветила уметности, те да је завршила драмске и аудиовизуелне уметности - режија.

Доцент је на Катедри за филмску и ТВ режију и монтажу на Академији уметности у Београду од 2009. године.

Иначе, Чарна се глумила у филму "Танго Аргентино", прослављеног редитеља Горана Паскаљевића.

Била је Селена која је уз Николу Жарковића, Мију Алексића и Ину Гогалову, свог филмског брата, деку и маку, дочарала необичну породичну причу и утицај који је тадашања политичко-друштвена ситуација, тачније слом једнопартијског система, имао на њихове животе.Чарна је у легендарном остварењу Паскаљевића, миксу тужних, смешних и сурово реалних елемената, већ као девојчица успела да се избори са знатно старијим колегама и да своју улогу претвори у важан сегмент филма.

Чарна Манојловић, редитељка, рођена је 1979. године у Београду. Дипломирала је филмску режију 2003. године на Академији уметности у Београду. Усавршавала се на многим домаћим и интернационалним мастер класовима (мастер клас проф. Кристијана Бергера, Мирослава Јанека, Емира Кустурице…).


За дипломски филм, дугометражни документарац „Три (у)личне приче“ (2003) освојила је Гран при 50. Фестивала документарног и краткометражног филма у Београду, награду за најбољег редитеља дебитанта, као и још неколико награда на фестивалима у земљи и иностранству.

Њен други целовечерњи документарни филм „Мики Манојловић: филмска остварења“ (2005) је, као и претходни, написала, снимила, режирала и копродуцирала.

Редитељка је великих документарних ТВ серијала о људским правима и борби против насиља над женама и децом, које је режирала у продукцији ПГ Мреже, „Стоп насиљу“, „Један обичан живот“, „Права ствар“, уз тесну сарадњу са невладиним сектором.

Била је креативна координаторка и модераторка програма и едукативних радионица фестивала кратких аудио-визуелних форми „Нова свелост“, уметничка директорка и селекторка Фестивала женског филма „Женско око света“, првог фестивала женског филма на Балкану, у продукцији Анти трафикинг центра из Београда.

Чланица је многих жирија филмских фестивала и ревија, чланица Удружења филмских уметника Србије, Удружења документариста Србије, као и Асоцијације филмских редитеља Србије.

Фото: Јутјуб принтскрин/TVStudioB

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".