Буцкингхамска палата саопштила је да су лекари забринути за здравље 96-годишње британске краљице Елизабете и да је под лекарским надзором.

Принц Чарлс, престолонаследник британске круне, стигао је у Балморал да буде уз своју мајку.

ББЦ 1 је прекинуо је редовни програм због здравља краљице

19:44 "Мој ће живот увек бити посвећен вашој служби". Био је то завет који је понављала током своје рекордне владавине, последњи пут у поруци којом је обилежила 70. годишњицу свог доласка на престо. Елизабета друга можда није била рођена да буде краљица, али једном када је судбина интервенисала, непоколебљиво је посветила своје време на земљи дужности и служби. Чак и у заласку њеног живота, док су многи нагађали хоће ли се можда повући или можда чак абдицирати, остала је одлучна у преданости својој улози, пише ЦНН.

Пратите ток догађаја из минута у минут:

19:52 "Наша срца и наше мисли су са члановима краљичине породице и са народом Уједињеног Краљевства", одмах је реаговала Бела кућа и поручила након што је објављена вест да је краљица умрла.

19:50 Уплакана лица могу се видети испред капија Бакингемске палате у четвртак док се ширила вест о смрти краљице Елизабете. Тихо певање „Боже чувај краљицу“ пробило је масу.

19:40 Чарлс је одмах постао краљ након смрти своје мајке, краљице Елизабете друге. Као главни наследник од своје треће године, био је престолонаследник са најдужим стажем у британској историји, пше ЦНН. 

19:30 Умрла је краљица Елизабета, потврдила је краљевска породица.

 

 

Из британске краљевске породице поручено је да је краљица Елизабета друга. спокојно отишла. Њен син и сада нови краљ Чарлс и његова супруга Цамила остају у дворцу Балморал.

19:20 Испред Буцкингхамске палате у Лондону окупило се више стотина људи, јављају британски медији. Људи су почели полагати цвеће на врата палате. 

19:05 Принц Харрy је још увијек на путу за дворац Балморал, јавља ЦНН-ов краљевски дописник Маx Фостер, а породица га вероватно чека пре него што се објаве било какве нове информације о краљици Елизабети другој, пише ЦНН.