Buckinghamska palata saopštila je da su lekari zabrinuti za zdravlje 96-godišnje britanske kraljice Elizabete i da je pod lekarskim nadzorom.

Princ Čarls, prestolonaslednik britanske krune, stigao je u Balmoral da bude uz svoju majku.

BBC 1 je prekinuo je redovni program zbog zdravlja kraljice

19:44 "Moj će život uvek biti posvećen vašoj službi". Bio je to zavet koji je ponavljala tokom svoje rekordne vladavine, poslednji put u poruci kojom je obiležila 70. godišnjicu svog dolaska na presto. Elizabeta druga možda nije bila rođena da bude kraljica, ali jednom kada je sudbina intervenisala, nepokolebljivo je posvetila svoje vreme na zemlji dužnosti i službi. Čak i u zalasku njenog života, dok su mnogi nagađali hoće li se možda povući ili možda čak abdicirati, ostala je odlučna u predanosti svojoj ulozi, piše CNN.

Pratite tok događaja iz minuta u minut:

19:52 "Naša srca i naše misli su sa članovima kraljičine porodice i sa narodom Ujedinjenog Kraljevstva", odmah je reagovala Bela kuća i poručila nakon što je objavljena vest da je kraljica umrla.

19:50 Uplakana lica mogu se videti ispred kapija Bakingemske palate u četvrtak dok se širila vest o smrti kraljice Elizabete. Tiho pevanje „Bože čuvaj kraljicu“ probilo je masu.

19:40 Čarls je odmah postao kralj nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete druge. Kao glavni naslednik od svoje treće godine, bio je prestolonaslednik sa najdužim stažem u britanskoj istoriji, pše CNN. 

19:30 Umrla je kraljica Elizabeta, potvrdila je kraljevska porodica.

 

 

Iz britanske kraljevske porodice poručeno je da je kraljica Elizabeta druga. spokojno otišla. NJen sin i sada novi kralj Čarls i njegova supruga Camila ostaju u dvorcu Balmoral.

19:20 Ispred Buckinghamske palate u Londonu okupilo se više stotina ljudi, javljaju britanski mediji. LJudi su počeli polagati cveće na vrata palate. 

19:05 Princ Harry je još uvijek na putu za dvorac Balmoral, javlja CNN-ov kraljevski dopisnik Max Foster, a porodica ga verovatno čeka pre nego što se objave bilo kakve nove informacije o kraljici Elizabeti drugoj, piše CNN.