Славна тенисерка Јелена Докић обележила је данас Светски дан менталног здравља. У потресној поруци и сећању које је објавила на Инстаграму, Јелена је још једном признала да је имала проблеме у прошлости.

Фото: Архив Новости

 

 

Бивша тенисерка Јелена Докић дуго се борила са депресијом, добро је познато и да је имала ужасан однос са оцем Дамиром, који је до детаља описала у аутобиографији "Несаломива", а због ког је њена каријера патила.

Због тога је желела да свим младим тенисеркама, и уопште младим особама, пренесе своје искуство.

Дуго је Јелена крила са каквим све проблемима се суочавала, трпела је психичко и физичко насиље, а током једног УС Опена за време играчке каријере било јој је можда и најтеже.

 

 

"Ова фотографија ме увек растужи и донесе одређени бол. Настала је током периода мог живота када сам имала депресију, анксиозност и ПТСД. Само пар година касније, умало сам окончала свој живот", шокирала је Јелена Докић све своје пратиоце искреним признањем.

"А данас сам у потпуно другом свету. Након што сам успела да се изборим са свим приватним проблемима и изазовима, и да изађем на другу страну, знам колико је важно да си у константном контакту са осталим људима око себе. А знам и да нису сви довољно срећни да имају такву могућност. Зато је данас јако важно да се подигне свест о менталном здрављу и проблемима“, додала је бивша тенисерка.

Значај породице посебно је дотакао током Аустралијан опена када се расплакала пред камерама говоривши о Ешли Барти, а неколико месеци касније има поруку за све младе.

"Можда не делује као велика ствар то што неко има проблеме такве природе, али ако знате да имате подршку са стране, то прави велику разлику. Важни су породица, пријатељи... Прижељкивала сам да се тада чујем са још више људи. Тако да вас молим да пружите подршку свакоме, јер никада не знате кроз какву борбу у том тренутку пролазе. Људи некада умањују вредност обичне поруке или позива. Не треба вам много времена или труда, а заправо могу да имају велики утицај. Знам колико је мени то значило на сваком нивоу. Мора се више разговарати о овој теми. Брините се о себи, али и о другима и то је порука коју треба послати на овај дан", написала је Јелена Докић.

(Стил)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".