Људи који су рођени у зимским месецима, препоставља се, више воле зиму, док су они који су рођени лети наклоњенији том годишњем добу.

Међутим, мало ко зна да је наука потврдила да годишње доба када смо рођени могу да дају неке информације о нашем карактеру и личности. До ових сазнања истраживачи су дошли откривши да особе рођене у истом годишњем добу, деле сличне карактерне особине и имају и више него што могу да замисле сличности.

Научници сматрају да се смењивање годишњих доба манифестује на бебу док је још у мајчином стомаку, али касније и по самом рођењу. Темпераменти се према овом истраживању деле према годишњим добима, ево ко је и какав према периоду рођења.

Фото: Профимедиа

 

Пролеће

Особе које су рођене у пролећним месецима, према истраживањима, су особе које гаје највише оптимизма. Овај тип људи не сматра проблем великом катастрофом, већ га користе као прилику да напредују и буду бољи.  Људи који су наклоњени уметности су најчешће рођени у априлу и они које краси креативност .

Такође, велики лидери и вође рођени су у марту и априлу, показују разне студије, као и они они који су на водећим позицијама. Врло често су то особе које се налазе на челу тимова и јако добро се сналазе у тој улози. Интересантан податак је да су они рођени у пролеће мање склони алергијама, које се опет карактеристичне за овај период.

Фото: Профимедиа

 

Лето

Рођени у  ово годишње доба су изузетно амбициозни типови људи и такође врло оптимистични. Краси их ватрени темперамент и лако успостављају комуникацију са људима.  Нису им стране нагле промене расположења и гаје извесну дозу егоизма. Летња „деца“ су дисциплинована и ослушкују свој унутрашњи сат па сходно томе и организују своје активности. Они знају када је време за буђење, за оброк или спавање. У сталној су потрази за забавом и теже ка бољем положају и успеху у каријери. Многи од њих имају често проблем са видом или нетолеранцијом на глутен, показала су истраживања.

Јесен

"Јесењи типови" карактеришу крајности, „све или ништа“ и често иду до те границе да буду перфекционисти. Велика контардикторност , када су у питању људи рођени у јесен јесте да су, упркос томе што је ово по многима најсуморнији део године, најмање склони депресији и сличним стањима, показују истраживања. Напротив, имају одличне когнитивне способности  и показују успех у образовању. Карактерише их издржљивост и снага, а према неким истраживањима спроведеним у Данској и Аустрији на милион људи, показало је да су те особе најдуговечније.

Фото: Профимедиа

 

Зима

Ако у околини имате изузетно љубазну особу или пријатеља, можда објашњење лежи у томе да је „зимско дете“ и да су та деца и најпослушнија.  Одлични тимски играчи рођени су у Јануару,  а још у детињству код ових особа могу се уочити особине попут креативности и домошљатости и те особе желе да се по нечему издвоје од других. Иако су често по природи забавне и са добрим смислом за хумор, а и генерално су веселог темперамента, истраживања Универзитета у Кардифу, показала су да су упркос томе, ови људи склони већем ризику од раста кортизола (хормона стреса) и спадају у ризичну групу са не тако стабилним менталним здрављем.

БОНУС ВИДЕО:

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".