Како се сумња, В. М. је од 2015. до 2020. године, док је радила у једној ауто-кући у Београду, у више наврата вршила пренос новца са рачуна ауто-куће на своје личне рачуне, на рачун привредног друштва "Даннет КД Сyстем" доо Београд чије је одговорно лице Б. Ð, као и на рачуне три предузетника код којих је један део новца подизала у готовини, а други део пребацивала на свој лични рачун.

Како би прикрила да новац пребацује себи у изводима о извршеним плаћањима, В. М. је, како се сумња, лажно приказивала да новац уплаћује правним лицима и установама са којима је ауто-кућа у којој је радила имала пословну сарадњу, саопштио је МУП.

На тај начин она је проневерила 24.755.328 динара, саопштио је МУП.

Како се сумња, Б. Ð. је текући рачун привредног друштва "Даннет КД Сyстем" доо Београд учинио доступним и омогућио В. М. да на тај рачун противправно уплати 9.404.208 динара са рачуна ауто-куће, иако наведене фирме нису имале пословну сарадњу.

Потом је део новца подигао у готовини и предао В. М. док је остатак без основа пренео на њен лични рачун, при чему је у оба случаја за себе задржавао 10 одсто од уплаћеног износа.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривицну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".