РХМЗ (Републички хидрометеоролошки завод Србије) је на свом сајту издао метеоролошку најаву и упозорио на кишу у наредних сат времена. Најављено је да се киша очекује на подручју Београда, Шумадије и југа Баната.

- У наредних сат времена слаба и умерена киша очекује се и на подручју Београда и југа Баната - наводи се у најави РХМЗ. 

Подсетимо, упркос најавама метеоролога да ће данас у Србији бити врло топло уз умерену облачност са сунчаним интервалима, крајем дана на северу Србије су могући краткотрајни локални пљускови.

Ветар слаб до умерен јужни и југозападни, а на северу Војводине умерен западни. Притисак испод нормале. Минимална температура од 11°Ц до 21°Ц, а максимална од 29°Ц у Суботици до 34°Ц у Лесковцу. Увече су могући пљускови на северу. 

"Пљускови и грмљавине који се на подручју северне Србије очекују данас у другом делу дана, а сутра у већем делу наше земље, локално ће бити праћени градом, јаким или олујним ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време", пише на сајту РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".