Сунђер за прање судова препун је бактерија и требало би да се мења једном седмично, али истраживање објављено у „Journal of Environmental Health“ тврди како се уз правилну употребу његов рок трајања може продужити на чак три седмице.
Како би се очувао што дуже, сунђер је потребно добро очистити. За његово прање потребни су вам само: вода, микроталасна пећница и неколико капи лимуновог сока.
Убаците сунђер у воду и на њега накапајте неколико капи лимуновог сока, па га убаците у микроталасну.
Покрените процес од 90 секунди на највишој температури, што ће контаминацију бактеријама смањити за чак 99 осто.
Припазите, јер ово није могуће ако на сунђеру постоје метални делови.
БОНУС ВИДЕО:
(Најжена)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".