Када се Брена почетком деведесетих накратко повукла са естраде, Поповић се упустио у нову авантуру и постао соло-певач. Он је објавио четири албума: "Све сам паре попио" (1992), "Откидам" (1993), "Гиљам даде" (1994) и "Медени колачи" (1995).

Како је Поповић говорио о својој соло-каријери 1993. године, пред објављивање другог албума можете прочитати у следећем интервјуу:

Фото: Д. Мишић

 

"После повлачења Лепе Брене са естраде, чланови оркестра "Слатки грех" снашли су се некако... Нико није очекивао да ће Саша Поповић пропевати.

Широј публици био је познат као шеф оркестра "Слатки грех", који је пратио Лепу Брену. И ништа мање, и ништа више. Међутим, после привременог повлачења са естрадне сцене Лепе Брене, сасвим природно "угасио се" и "Слатки грех". Свако од чланова оркестра пошао је на неку своју страну, а Саша Поповић - у певаче! То се управо од њега најмање очекивало јер су сви остали чланови у оркестру, по правилу, увек више певали Брени "други глас" и неке заједничке нумере. Али, ето, Саша је на изненађење свих већ својом првом самосталном плочом направио прави бум, а ових дана улази у студио да сними свој други албум.

Фото: Архив Борбе

 

САША ПОПОВИЋ: Хоћемо ли да говоримо о овом другом албуму, који тек треба да смимим, или...

Прво да разјаснимо, до краја, шта је било одлучујуће да се определите за каријеру соло-певача?

С.П: Два фактора су одиграла пресудну улогу.

Прво онај мање важан.

Када сам неке своје композиције показао Раки Ђокићу и упитао га за савет коме да их понудим он је, када је преслушао материјал, рекао: "Па, ово би ти Саша могао да снимиш. Можда не би било лоше. Хајде да покушамо..."

А шта је био одлучујући фактор?

Одлучујуће је било када је Лепа Брена чула снимљени материјал и рекла: "Па, Саша, ово је јако добро!"

Фото: Архив Борбе

 

Да ли је материјал и за другу плочу дат на увид Лепој Брени?

Не, јер сам првом плочом код ње положио испит као певач - за сва времена. Сада код Брене имам "бланко чек" за сваку следећу снимљену плочу.

И она ових дана улази у студио, после толико паузе?

Јако се радујемо сви томе, а чини ми се, ја највише.

Зашто?

Све, све, али без Лепе Брене нема ништа. Све су ово неки половични успеси у односу на она чуда која смо чинили док смо били сви на окупу.

Фото: З. Кнежевић

 

Тешко вам је свима из "Слатког греха" пала двогодишња пауза?

Како да не... Мада је свако од нас, ипак, нашао себе... На нашу велику срећу! Желим да кажем да је за све оно што смо постигли са Лепом Бреном, и што ћемо, надам се, "репризирати" Брениним повратком на сцену, најзаслужнији маестро, академик естраде - Рака Ђокић. Знам да овим нисам ништа ново рекао, али то једноставно не могу, а да не кажем по хиљадити пут.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из највеће новинске архиве на овим просторима, штампарије Борбе, а овај чланак је изашао у  Експрес политици 1. новембра 1993. године *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".