Kada se Brena početkom devedesetih nakratko povukla sa estrade, Popović se upustio u novu avanturu i postao solo-pevač. On je objavio četiri albuma: "Sve sam pare popio" (1992), "Otkidam" (1993), "Giljam dade" (1994) i "Medeni kolači" (1995).

Kako je Popović govorio o svojoj solo-karijeri 1993. godine, pred objavljivanje drugog albuma možete pročitati u sledećem intervjuu:

Foto: D. Mišić

 

"Posle povlačenja Lepe Brene sa estrade, članovi orkestra "Slatki greh" snašli su se nekako... Niko nije očekivao da će Saša Popović propevati.

Široj publici bio je poznat kao šef orkestra "Slatki greh", koji je pratio Lepu Brenu. I ništa manje, i ništa više. Međutim, posle privremenog povlačenja sa estradne scene Lepe Brene, sasvim prirodno "ugasio se" i "Slatki greh". Svako od članova orkestra pošao je na neku svoju stranu, a Saša Popović - u pevače! To se upravo od njega najmanje očekivalo jer su svi ostali članovi u orkestru, po pravilu, uvek više pevali Breni "drugi glas" i neke zajedničke numere. Ali, eto, Saša je na iznenađenje svih već svojom prvom samostalnom pločom napravio pravi bum, a ovih dana ulazi u studio da snimi svoj drugi album.

Foto: Arhiv Borbe

 

SAŠA POPOVIĆ: Hoćemo li da govorimo o ovom drugom albumu, koji tek treba da smimim, ili...

Prvo da razjasnimo, do kraja, šta je bilo odlučujuće da se opredelite za karijeru solo-pevača?

S.P: Dva faktora su odigrala presudnu ulogu.

Prvo onaj manje važan.

Kada sam neke svoje kompozicije pokazao Raki Đokiću i upitao ga za savet kome da ih ponudim on je, kada je preslušao materijal, rekao: "Pa, ovo bi ti Saša mogao da snimiš. Možda ne bi bilo loše. Hajde da pokušamo..."

A šta je bio odlučujući faktor?

Odlučujuće je bilo kada je Lepa Brena čula snimljeni materijal i rekla: "Pa, Saša, ovo je jako dobro!"

Foto: Arhiv Borbe

 

Da li je materijal i za drugu ploču dat na uvid Lepoj Breni?

Ne, jer sam prvom pločom kod nje položio ispit kao pevač - za sva vremena. Sada kod Brene imam "blanko ček" za svaku sledeću snimljenu ploču.

I ona ovih dana ulazi u studio, posle toliko pauze?

Jako se radujemo svi tome, a čini mi se, ja najviše.

Zašto?

Sve, sve, ali bez Lepe Brene nema ništa. Sve su ovo neki polovični uspesi u odnosu na ona čuda koja smo činili dok smo bili svi na okupu.

Foto: Z. Knežević

 

Teško vam je svima iz "Slatkog greha" pala dvogodišnja pauza?

Kako da ne... Mada je svako od nas, ipak, našao sebe... Na našu veliku sreću! Želim da kažem da je za sve ono što smo postigli sa Lepom Brenom, i što ćemo, nadam se, "reprizirati" Breninim povratkom na scenu, najzaslužniji maestro, akademik estrade - Raka Đokić. Znam da ovim nisam ništa novo rekao, ali to jednostavno ne mogu, a da ne kažem po hiljaditi put.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz najveće novinske arhive na ovim prostorima, štamparije Borbe, a ovaj članak je izašao u  Ekspres politici 1. novembra 1993. godine *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".