Постоји неколико рецепата за прављење сарме, али овај рецепт за спремање најукуснијег српског јела је рецепт наших баки. Због тога се вреди подсетити укуса сарме из детињства:
Потребни састојци да бисте направили ову сарму су:
- Кисели купус - две главице
- Мешано мелевно месо - 700гр
- Пиринач - 150гр
- Алева паприка - 1 кашика
- Маст - 2 до 3 кашике
- Бибер - 1/2 кашичице
- Црни лук - 3 главице
- Бели лук - 1 главица
- Со - по укусу
- Суви биљни зачин - 1 кашика
- Ребра сува домаћа - 500гр
- Сланине суве домаће - 200гр
Начин припреме:
Одвојите лист киселог купуса од главице и исеците ''жилу'' уколико је има по средини листа.
Потом издинсајте црни и бели лук на масти у средњој шерпи око десет минута. Када порумени, додајте млевено месо и сланиницу постепено. Додајте такође све зачине сем пиринча. Потребно је да динсате још 5 минута да се укус сједини па додајте пиринач опран и очишћен. Промешајте и оставите да се мало прохлади. Сваки лист купуса пуните са по једном кашиком надева. Замотајте у сарму и поређајте у плех који сте предходно намазали машћу и обложили листом два купуса. Тако све док не утрошите фил. Преко редова сармица додајте сува ребра и између њих ако има празнина. Сипајте воду у пекач и ставите у рерну да се пржи два сата на двета степени. Служити топло.
(Најжена.рс)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".