Елизабет Тејлор стицајем околности рођена је 1932. године у Лондону иако су јој родитељи пореклом из Канзаса. Није било потребно много времена да лепу девојчицу необичне боје очију уоче филмски агенти.


Славу је стекла још као девојчица  у прелепом класику "Леси се враћа кући“. Оскара је добила 1961. године и тада је већ била најплаћенија филмска звезда. Фатална лепотица удавала се седам пута, а љубав њеног живота био је Ричард Бартон.

"Срећа ме је пратила од дана када сам угледала свет. Све ми је било пружено на длану: изглед, слава, богатство, почасти, љубав, али сам ту срећу платила великим несрећама – ужасним болестима, деструктивним зависностима, неуспелим браковима", рекла је једном приликом славна глумица која је имала четворо деце који су јој подарили десеторо унука. Изузетно је била везана за унуку Наоми Делус Вилдинг, која данас има 46 година. Њих две су имале посебан однос.

Фото: Профимедиа

 

"Сећам се да сам седела на поду њене гардеробе, само гледајући како се спрема, како се одвија њена трансформација. Само зато што је неко суперзвезда не значи да не може да буде љубазна бака, која нас је увек дочекивала с радошћу", каже Наоми за познату баку, која је и ову улогу прихватила с радошћу.

Фото: Профимедиа

 

"Такође је осећала одговорност за васпитање млађих генерација у породици. Било јој је важно да нам усади те вредности", рекла је Наоми.

"У кући моје баке Швајцарској постојало је склониште за бомбе које је она претворила у своју гардеробу. Сви би сишли да изаберу нешто што ће обући. Ако је некоме нешто добро стајало, бака им је често дозвољавала да то задрже", тврди унука легендарне глумице.

 "Више од свега, она ми је дала самопоуздање. Учинила је да се осећам као да могу све“, каже Наоми и истиче да ју је Елизабет навела да буде одважна.

Елизабет Тејлор преминула 23. марта 2011, у сну, у својој 79. години, док су је деца држала за руке.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".