НА данашњи дан, 30. септембра навршава се 31 година од смрти легендарног Томе Здравковића.

Гордана Здравковић је у једном интервјуу отворила душу о животу са Томом, о његовим љубавима, као и о њиховој љубави и ноћи у којој је заувек остао без воље супруга.

Фото: В. Данилов

 

 

- Не бих желела да се сетим тог дана. Било је страшно. Кад сам стигла тог момента у болницу, он је издахнуо, тако да сам га затекла као да је заспао. Није требало то да се деси кад се десило, требало је да иде на дијализу. Ишла сам кући да спремим нешто за јело што је тражио да једе и негде око четири ујутру ме је позвала сестра и рекла да му није добро и да дођем одмах. Дошла сам, док сам се стигла, спустили су га на реанимацију и сви су доктори стајали око њега. Доктор је рекао као да је чекао да дођем, али ме није сачекао. Након тога хаос - сетила се Гордана.

- Тешко је живети без Томе, али се он сад на неки начин вратио, оживео. С једне стране је то и туга и радост - додала је она.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Тома Здравковиц

 

 

На питање како је изгледао живот са Томом, Гордана одговара:

- Било је јако интересантно. Тома и ја смо имали специфичан однос. Увек је говорио: "Све могу и без свега, али без тебе не могу". Имао је у мени потпору, слободу, сигурност. Имао је мирну луку. 

Гордана како каже, га је пуштала да живи слободно, упркос томе што је знала колико био велики заводник и омиљен међу женама.

- Знала сам све то. Нико ме није терао да се удам за таквог човека. Да мењате неког у 38. години, то је немогуће. За мене је то био изазов. Знала сам да је другачије. Хтела сам да видим шта је то у њему. Наша веза је ишла спонтано. Није то била нека фатална љубав, али је веза постала толико чврста, да је била нераскидива - говори она.

Фото: Архив Новости

 

 

Гордана је додала да је имала прилике и да упозна неке од његових жена, да се понекад чује са њима и да их изузетно поштује као жене које су провеле један известан временски период са њим у љубави.

На питање како је Тома реаговао када је сазнао да је трудна, Гордана одговара:

- За њега је то био шок. Каже: "Јао, где ћу сад у 40. години да имам дете". Рекла сам да ће га подмлатити. Један тренутак који могу да издвојим је дан када је био изузетно срећан, дан када се Саша родио. То је било невероватно. Улетео је у болницу, узео дете, трчао кроз болницу са дететом у рукама. Јурили су га тамо јер је мало попио. Баш је било интересантно. Тај тренутак је за њега био најсрећнији.

Гордана се осврнула и на његов проблем са алкохолом, па је сходно спекулацијама да је био незгодан када попије, додала:

Фото: В. Данилов

 

 

- Према мени није. Није ни према људима. Он је само био критичан ако му дирају музику, овако не. Сви знају да је волео да попије. Шта друго радити у кафани? Да пијете, да се заљубљујете, да певате...Читав његов живот је сливен у кафани. Њему је кафана била прва кућа, а наша друга. Он не би био он да сам покушавала да га променим.

Гордана никада није ни помишљала да неког другог човека од момента Томине смрти. А њихов син, како каже још увек не може да се помири са очевом смрћу.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма ''Тома''

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".