Ипак, познато је да је Преле умео да буде прек, а у једној ситуацији певачи су се чак и посвађали. ТВ Новости писале су у издању од 9. новембра 1994. о овој ситуацији у тексту у којем су била описана најактуелнија дешавања у музичком свету.

На Западу можда и нема ништа ново, али на овдашњој естради има. Највише се прича о песми посвећеној Београду коју би требало да изведу "седморица величанствених" у саставу: Бора Ђорђевић, Душан Прелевић Преле, Никола Којо, Драган Николић, Драган Бјелогрлић, Влада и Бајка.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Vlada i Bajka [official channel]

 

Премијерно песма је требало да буде на дан ослобођења Београда. Све је био у реду док није дошао тренутак да "седморица" изађу на сцену. То се није догодило јер се Бора Ђорђевић појавио у маскирној униформи, а протокол је захтевао да се обавезно обуче смокинг. Бора је, наравно, одбио понуђени костим, а на то је најжешће реаговао Душан Прелевић.

Пале су тешке речи у стилу да се Бора врати у свој Чачак и да је незахвалан Београду. Ни Бора није остао дужан, понављајући да је његова маскирна униформа сасвим пригодна одежда јер, колико он зна, Србија је и даље у рату, а Београд још није ослобођен.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Прослава, видели сте на телевизији, одржана је без "седморице величанствених", али од песме о Београду се ипак није одустало. Одлучено је да се сними видео спот на најпрепознатљивијим местима Београда, али неспоразуми и даље не престају. Београд у смокингу или у маскирној униформи, питање је сад.

Наравно, чињеница да је сада већ легендарна песма снимљена говори о томе да овај неспоразум није озбиљније нарушио њихов однос.

Бора је пре неколико година, гостујући на "Балкан инфу" проговорио о свом дружењу са Прелетом.

- Преле је био диван човек. Предиван човек, и Преле и Гага. Они су били нераздвојни. Памтим када су њих двојица држали бифе Атељеа 212. То, наравно, није могло дуго да траје, јер је Преле све попио (смех)... Ми смо се јако, јако много дружили и то су заиста били дивни људи, прави боеми - рекао је Бора и додао:

- Видиш, Преле кад је изгубио око у једној кафанској тучи, њему није пало на памет да тужи тог човека који га је повредио, због тога што је знао да је он претерао. Ето, то је господин човек... То је било срећније време.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Бора Ђорђевић - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".