Задругаркин отац данас је сахрањен на Новом гробљу.

Олгина сестра огласила се пре пар дана за медије и демантовала да је реч о самоубиству, већ да је реч о природној смрти.

Међутим, на сахрани није било свештеника. Када је извршено самоубиство, црква не дозвољава читање опела, јер се то сматра као смртни грех.

Фото: Инстаграм принтскрин/ Zadruga Official

 

- Свештеник не присуствује покопу самоубица јер то је највећи смртни грех који се може починити. Одузети себи живот значи прекинути однос с Богом, а црква не правда насилно одузимање сопственог живота. Он се, за разлику од убица, не може покајати за недела и то је разлог зашто убицама присуствујемо на испраћају - грешни су, а опело и се обавља над грешницима - навео је верски аналитичар Димитрије Калезић и истакао да у појединим шкакљивим ситуацијама ипак постоје одступања.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

- Није чест случај, али дешава се да свештеници ипак одрже сахрану самоубицама. За тако нешто је потребан лекарски налаз о душевној или менталној болести упокојеног. На основу њих, једино епископ може дати дозволу да се одржи накнадно опело - закључио је др Димитрије Калезић једном приликом за "Курир".

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

(Република.рс)