Мушкарац (42) обесио се данас на гробљу у Панчеву, а претходно је своју намеру објавио на друштвеним мрежама.

Из Вишег јавног тужилаштва у Панчеву за Републику потврђено је да је В.Ч. стар 42 године, данас пре подне пронађен обешен на Новом гробљу на Панчеву, али да није наређена обдукција јер је извесно да се ради о самоубиству. 

- Ради се о раније осуђиваном лицу које је недавно изашло из затвора. Он је полицији пријављен за покушај силовања двадесетогодишње девојке - речено је из Вишег јавног тужилаштва у Панчеву за Републику.

В.Ч. (38) који је данас пре подне пронађен обешен на гробљу у Старчеву, само је био пријављен у том месту, а иначе је родом из Врачевог гаја, села код Беле Цркве. 

Мештани Старчева га не познају, али су од полиције сазнали да је обешени мушкарац у личним документима заиста имао наведено Сарчево као место боравка. 

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.
 

БОНУС ВИДЕО:


За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".