Америчка глумица, Ешли Џад, прославила се холивудским хитовима “Колекционар” и “Двострука опасност”. Иако се чини да је њен живот поплочан успехом и богатством, иза се крије тужна животна прича.

Фото: Профимедиа

 

Глумица је 2011. године објавила биографију “All That Is Bitter and Sweet”, у којој је открила да је више пута била жртва се*суалног насиља. Злостављао ју је старији човек док је била дете, силована је као тинејџерка, а била је и жртва се*суалног насиља од стране рођака чијег се имена присетила тек након психотерапије.

Глумичини родитељи развели су се када је имала само четири године, а већ у седмој години упала је у депресију. Убрзо је по први пут постала жртва злостављања, а када је за исто испричала својим ближњима, нико јој није веровао.

Од малена је била изложена сексуалним ескападама своје мајке Наоми, као и њеним физичким обрачунима с бројним партнерима. Наоми је имала и пиштољ па се Ешли с оружјем играла од малих ногу, а чак се и опробала у руском рулету. До своје осамнаесте године променила је чак тринаест школа, па се осећала непожељно и невољено.

Фото: Профимедиа

 

У средњој школи победила је на манекенском такмичењу освојивши двомесечни уговор за рад у Јапану. Понадала се да ће је та прилика извући из беде и омогућити нови почетак. Међутим, за време путовања била је изложена неморалним понудама менаџера задуженог за организацију, а један манекен је покушао да је присили на орални секс.

Ешли је упркос свим потешкоћама наставила даље, а један од њених приоритета било је образовање. Дипломирала је на Универзитету у Кентакију, па се преселила у Холивуд где је остварила завидну каријеру.
Своје болне ожиљке је годинама је крила од јавности, а тек је на наговор тадашњег супруга Дарија Франчитија одлучила је да разоткрије своју страшну прошлост и на тај начин се ослободи бола који ју је изједао изнутра од раног детињства.

У књизи је написала и како ју је сестра Винона мотивисала да се пријави на рехабилитацију због преједања. Тамо се суочила са свим болним сећањима из живота.

Фото: Профимедиа

 

– Преживела сам се*суално злостављање, силовање и инцест. Благословена сам јер су ми 2006. године особе које су проживеле исто помогле у опоравку… Лето 1984. је било болно. Једна ме одрасла особа два пута силовала, док ме друга одрасла особа непрестано злостављала, а један је мушкарац притом све посматрао (сада знам да је то било зато јер му је био потребан сведок, неко ко ће поткопати моју изјаву у случају да одлучим све пријавити) – написала је једном приликом на друштвеним мрежама.

Ешли тврди да и даље пати од депресије и објашњава да је одлучила да потражи помоћ у рехабилитацијском центру у Тексасу. Терапије су јој помогле да дође до потиснутих сећања на инцест у детињству, иако није написала који ју је члан породице злостављао.

Ешли је пуком срећом преживела један пад у Конгу. Наиме, отпутовала је како би се бавила научним истраживањем бонобо мајмуна, а падом у дивљини сломила је ногу на чак четири места и доживела оштећење нерава. Сате је провела у великим боловима, све док јој кости нису враћене на место. Носили су је 3 сата и 6 сата возили мотором, све док није доспела до града.

- Без моје браће и сестара из Конга, унутрашње крварење би ме убило или бих и изгубила ногу. Будим се плачући од захвалности, дубоко дирнута због сваке особе која је допринела нечему што ми је дало живот и спасило ми дух током одисеје која је трајала чак 55 сати - написала је тада.

Пре неколико година, на конференцији “Women in the World”, Ешли је говорила о најболнијој теми која јој је обележила живот. Она је причала о сопственом искуству кад је у питању абортус. Џад није једина славна дама која је говорила о овој теми.

Фото: Профимедиа

 

Ешли је открила како је донела одлуку о прекиду трудноће јер је била силована од стране оца нерођеног детета. Она је додала како би, у случају да је донела одлуку да роди дете, отац добио право на старатељство од стране државе.

- Разлог због ког сам хтела да пренесем своје властито искуство јесте да сам врло отворена и, као што сви знају, силовање сам преживела три пута. Након једног од њих остала сам трудна и врло сам захвална што сам успела приступити сигурном и легалном абортусу. Силоватељ, који је из Кентакија, имао би очинска права и у Тенесију, одакле сам ја. Морала бих да будем родитељ заједно са човеком који ме је силовао - причала је Ешли.

2020. године нашла се на удару критика због пластичних операција и деформисаног лица.

“Ешли, била си прелепа! Шта си то урадила себи?”, “Хитно престани с пластичним операцијама”, “Што се догодило са тобом? Плашиш ме”, “Претерала си”, “У што си се то претворила?”, “Не препознајем те”,”Главобоље не могу да буду изговор за ово”, “Да ли је и убризгавање хијалурона у јагодице због мигрена?”, само су неки код коментара на њен изглед.

Фото: Профимедиа

 

Након тога је рекла да је почела да узима ботокс као лек јер се мучила с мигренама, а није остала дужна ни онима који су јој се ругали.

– Моје конвенционално мршаво, атлетско, лепо тело и мршавије лице само су једна страна истог патријархалног новчића – рекла је тада.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".