Дужи низ година познато је да је Мики Манојловић најплаћенији српски глумац.

Манојловић је по дану снимања од продукције узимао 2.000 евра, па је ту цену подигао за 50 одсто, што значи да цена рада на неком његовом новом пројекту износи 3.000 евра. 

- Мики Манојловић већ годинама узима највише пара за филмове и серије. Осим што је једно од највећих имена српске кинематографије, цену му диже и то што не прихвата олако сваку улогу која му се понуди. Због тога су продуценти и редитељи који одлуче да га ангажују за неки пројекат унапред знали да ће морати да га плате 2.000 евра по дану. Ипак, како је све поскупело, и Мики је решио да подигне своју цену, и то за 50 одсто. Иако је то озбиљна сума за наше услове, већина њих прихвата његове захтеве јер знају да су пројекти са Манојловићем предодређени за успех - изјавио је извор.

Фото: АТА имагес

 

Поред њега на листи најплаћенијих глумаца налазе се  Жарко Лаушевић и Александар Берчек који за дан снимања добију по 2.000 евра. Још увек није познато да ли ће ови глумци подићи свој хонорар. 

Затим, међу најплаћенијима је и млади глумац Милош Биковић, који је, захваљујући улози Александра Тирнанића Тиркета у "Монтевидеу", а затим и Мараша у "Јужном ветру", постао велика звезда!

- Што се тиче Биковића и његовог хонорара, то зависи од доста фактора. Један од њих је и да ли је он овде само глумац или је и продуцент неког пројекта. Када је ангажован као глумац, Милош има хонорар од 2.000 евра дневно. Ипак, пошто је све донедавно био један од најангажованијих глумаца у Русији, тамо је зарађивао 5.000 евра по дану. Толико је, како наводе извори, добио за филм "Слуга", који је најгледанији у историји руске кинематографије.

Фото: АТА имагес

 

Брачни пар, Слобода Мићаловић и Војин Ћетковић, Милош Тимотијевић и Раша Буквић имају хонораре од 1.500 евра по дану.

Једна од најцењенијих глумица Мирјана Карановић плаћена је 1.500 евра по дану, док њена колегиница Милица Милша, која у серији "Игра судбине" за главну улогу коју тумачи у серији ''Игра судбине'' добија 450 евра по снимању '' . Тако је она захваљујући улози Аде Каначки постала најзапосленија глумица у Србији у последње три године, колико траје тренутно најпопуларнија теленовела. До сада је снимила 586 епизода, а чека је још посла, јер ће серија имати више од 800 епизода.

Фото: Тањуг/Сава Радовановић

 

(Курир.рс)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Ева Рас

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".