Припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, у сарадњи са колегама из РС, од раних јутарњих сати изводе акцију кодног назива "Контакт" у циљу разбијања групе која се бавила фингирањем саобраћајних незгода.

Акција се изводи по налогу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, потврдила је за портал „Аваза“ Азра Бавчић, портпарол споменуте правосудне институције.

Осумњичени се терете за више кривичних дела као што су злоупотреба осигурања, злоупотреба положаја, кривотворење исправа, превара, примање дара и других облика користи.

Особе које су мета ове акције су осумњичене да су се удружиле у групу која је у протеклом периоду фингирала саобраћајне незгоде с циљем наплате штете од осигуравајућих друштава, а при чему су имали и помоћ полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево.

Такође, одређени полицајци се сумњиче да су за време трајања посебних истражних радњи узимали и мито за саобраћајне прекршаје у Кантону Сарајево.

Тренутно се претреси одвијају на више од 20 локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Пала, Сокоца и других локација.

(Аваз)