Како повећати вредност стана, ако га продајете? Добро погледајте ове детаље у кухињи јер је то просторија која може битно да смањи, или повећа вредност ваше некретнине. Стручњакиња за уређење открила је три грешке у кухињи које смањују цену вашег стана!

1. Боје

Већина људи за кухињу бира белу или беж боју, али када одлуче да је "развеселе" детаљима у боји, ту настаје проблем. Јарке или превише тамне боје одбиће ваше купце. Чим уђу и погледају, неће им бити свеједно ако вам је кухиња браон, или црна, или има црвене детаље... Одмах ће почети да размишљају колико им је потребно да све то замене и среде, што ће их одбити јер значи додатно улагање. Стручњакиња Џејн Тајсон, која ради у водећој компанији за дизајн и уређење кухиња, открила је зашто је тако.

- Ако сте кухињу правили за себе, немајући потенцијалне будуће купце на уму, могуће је да сте је превише уредили по свом укусу. Купци некретнина желе да могу да замисле себе у вашем простору, а не да 'виде' ваш укус и стил. Ако морају да додатно уложе у реновирање, то ће их одбити у секунди - рекла је она.

2. Распоред

Распоред у кухињи битно утиче на то колико ће се допасти купцима. Изненадиће вас да чак величина није толико битна. Простор мора да функционише за кување, конзумирање хране и дружење. Позиције судопере, шпорета и фрижидера су кључне јер ове три ствари не смеју да се налазе предалеко једна од друге.

Важно је да у кухињи има простора за одлагање већег посуђа или уређаја, и да на радној површини има довољно празног места где ће купци сутра ставити свој апарат за еспресо, блендер или нешто треће. Добро пазите и где вам се налази канта за смеће, требало би да буде лако дохватљива, али не и упадљива када се уђе у кухињу.

Фото: Профимедиа

 

 

3. Квалитет

Купци некретнина неће гледати само какви су вам елементи и плочице, честа је грешка мислити да сте пребринули вредност кухиње ако сте уложили у те две ствари. Купци који разгледају ваш стан обратиће пажњу на радну плочу, судоперу и врата. Ако је иједан од та три елемента неквалитетан, одмах ће почети да размишљају како да вам оборе цену стана.

- Јефтина судопера значи да ће се брзо оштетити, као и радна плоча. Али највише им сметају врата са фолијама, од винила или ПВЦ материјала. Врата би требало да буду дрвена и лакирана, на тај начин купац зна да ће трајати годинама и неће се гулити од топлоте или испарења - рекла је Џејн Тајсон.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".