Она је на конференцији за новинаре у београдском Медија центру оценила да "много тога" упућује да је постојала организована намера прекрајања изборне воље што је, како је навела, кривично дело.

- Ово није ствар само избора већ да ли ће Република Српска напокон бити правна држава или ће остати мафијашка јер су избори покрадени и 2014. и 2018. године. Не би ми био проблем да признам пораз на поштеним изборима, али крађу, мафију, пљачку, нећу да признам и нећу се повући из овога - рекла је потпредседница Партије демократског прогреса (ПДП).

Додала је да очекује да ће тужилаштва и по службеној дужности покренути истраге о дешавањима на изборима 2. октобра.

- Ми смо одмах почели да прикупљамо правну документацију према ЦИК и тужилаштвима јер ако се на дан избора деси огромна пљачка, шта онда да очекујете осталим данима? Како да имамо боље здравство, образовање, економију? Зато смо ушли у овај процес одлучни да једном томе кажемо доста- казала је Тривић.

Заменик председника Српске демократске странке (СДС) Милан Радовић оценио је да је по затварању бирачких места и почетку бројања гласова дошло до "грубог кршења изборног процеса".

- Током ноћи је прекинута комуникација с бирачким одборима који због начина избора, углавном припадају владајућој коалицији. Пре прекида је Јелена Тривић водила са 14.000-15.000 гласова. До јутра нисмо имали резултате са терена. Градске и општинске изборне комисије су биле дужне да саопштавају прелиминарне резултате током вечери, а нису имале ниједну седницу - казао је Радовић.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".