- Ми ћемо у овом тренутку поднети кривичне пријаве против чланова ЦИК-а појединачно, јер сматрамо да су, сходно Кривичном закону, нарушили права другога на фер правни поступак, онемогућавајући да се уложи било каква жалба - изјавио је Додик.


Навео је да је ЦИК донео одлуку о поновном пребројавању гласачих листића за председника Републике Српске без законског основа, преноси РТРС.

На хитној седници Централне изборне комисије Босне и Херцеговине донета је у понедељак одлука о поновном пребројавању гласачких листића за председника Републике Српске, у Главном центру за бројање у Сарајеву, због, како су навели, "нерегуларности и математичких нелогичности".

Додик, који је на председничким изборима учествовао као кандидат владајуће коалиције, на конференцији за новинаре након седнице Извршног комитета СНСД-а, рекао да су општи избори били легитимни и легални и да је све што се сада дешава манипулација која треба, путем незаконитих одлука, да произведе одређено друго стање.

Он је изнео тврдњу да је очигледна спрега чланова ЦИК-а и представника опозиције.

Додик је нагласио да СНСД неће прихватити поновљене председничке изборе, јер је то, како је рекао, рушење Републике Српске, наводи РТРС.

БОНУС ВИДЕО: