Једно од традиционалних јела свакако је пилав са пиринчем и пилетином.
Ако у скорије време нисте припремали ово старинско јело, доносимо вам рецепт за пилав на мало другачији начин.
Лажни пилав се пече краће од оригиналног, а све што треба да урадите је да месо замените сланином и додате сир који се топи.
Састојци:
400 г куваног рижота
400 мл парадајз соса
1 јаје
3 кашике пармезана
2 кашике презли
Прочитајте још
90 г грашка из конзерве
3,5 шоље тврдог сира
250 г сланине
Припрема:
Скувајте пиринач и процедите, па додајте парадајз сос, јаје и пармезан. Добро промешајте да се све сједини. У тепсију поспите мало презли, па сипајте пола смесе од пиринча. Затим поређајте процеђени грашак и преко ставите сланину, па пола количине ренданог тврдог сира.
Сипајте преостали пиринач и поравнајте. Поспите преосталим ренданим тврдим сиром и пеците у загрејаној рерни на 190°C око 35 минута. Оставите да се охлади 10 минута и сеците на кришке.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".