Jedno od tradicionalnih jela svakako je pilav sa pirinčem i piletinom.
Ako u skorije vreme niste pripremali ovo starinsko jelo, donosimo vam recept za pilav na malo drugačiji način.
Lažni pilav se peče kraće od originalnog, a sve što treba da uradite je da meso zamenite slaninom i dodate sir koji se topi.
Sastojci:
400 g kuvanog rižota
400 ml paradajz sosa
1 jaje
3 kašike parmezana
2 kašike prezli
Pročitajte još
90 g graška iz konzerve
3,5 šolje tvrdog sira
250 g slanine
Priprema:
Skuvajte pirinač i procedite, pa dodajte paradajz sos, jaje i parmezan. Dobro promešajte da se sve sjedini. U tepsiju pospite malo prezli, pa sipajte pola smese od pirinča. Zatim poređajte proceđeni grašak i preko stavite slaninu, pa pola količine rendanog tvrdog sira.
Sipajte preostali pirinač i poravnajte. Pospite preostalim rendanim tvrdim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i secite na kriške.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".