Један од најбољих домаћих филмова "Ко то тамо пева" био је одскочна даска за многе младе глумце. Ипак, било је и оних који су имали мале улоге, које су им промениле живот.

Музичаре који су одсвирали култну нумеру "За Београд, за Београд" играли су Миодраг Мића Костић и Ненад Костић.
 

Иако пред филмску камеру пре тога никада нису стали сви су били одушевљени оним што су они урадили. Својом непосредношћу и искреношћу освојили су срца публике, а после 40 година њих двојица изгледају овако.

Ненад Костић данас је по професији возач аутобуса. У тренутку када је сниман култни филм, 1980. године ишао у пети разред основне школе у Врчину.

Његов стриц Миодраг, хармоникаш, добио је позив да иде с њим да снима филм у Делибатској пешчари. Стриц му је објаснио да жели да учини његовом пријатељу из војске Слободану Шијану да сними дипломски рад и да ће учествовати познати глумци. Једанаестогодишњи Ненад је пристао да оде на пробу филма "Ко то тамо пева".

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Novo jutro

 

- Прошли смо пробу и онда је требало да потписујемо уговоре. Добио сам око 1,5 милиона динара, а рецимо да је нови “фића” коштао четири. Било је то доста пара за то време. Пробали смо песму и није изгледало лоше. Е, онда смо кренули на снимање, а према сценарију, требало је да будем ћелав. Кад су покушали да ме шишају, почео сам да плачем, нисам дао, рекао сам ако ће да ме шишају, нека траже другог. Неда Арнерић и Драган Николић нису дали да одем јер сам им се допао - рекао је Ненад.

Миодраг је једном приликом истакао да га људи препознају и данас и траже да пева "За Београд, за Београд".

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".