НАОРУЖАНИ плаћеници убили су данас непознати број људи и отели најмање 10 здравствених радника у северозападној нигеријској држави Нигер, саопштили су болнички и војни извори.

Званичници Нигера казали су да је исламистичка милитантна група Боко Харам заузела више заједница у држави, нудећи сељанима новац за укључивање у своје редове у борбу против владе, преноси Ројтерс.

Болнички извор наводи да је више од 20 особа киднаповано, укључујући и рођаке пацијената, док безбедносни извор додаје да су две особе убијене након што су наоружани нападачи у великом броју упали у општу болницу у локалној влади Лапаи.

Гувернер државе Нигер Сани Бело рекао је да је више људи убијено током напада данас на општу болницу Гулу и да је неодређен број отет, укључујући медицинске раднике, али није прецизирао колико их је убијено.

Председник Нигеријске асоцијације сталних лекара (НАРД) др Даре Годија Исхаја, рекао је Ројтерсу да је 20 чланова асоцијације киднаповано ове године, а неки од њих су након тога напустили земљу делом због недостатка безбедности.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".