Светислав Буле Гонцић је познати српски глумац. Рођен је у Кладову. Он је стални члан позоришта. До сада је глумио у многим серијама и филмовима. Аутор је више документарних филмова („Стратегија илузије“ из 2005, „Трајање“ из 2006). Био је водитељ дечјег квиза „Кроз врата знања до путовања“.

Председник Савеза драмских уметника Србије био је од 1996. до 1998. године, а директор Позоришта на Теразијама од 1998. до 2000. године.

Фото: А. Станковић

 

Светислав Буле Гонцић је нешто више од три деценије са супругом Горданом. Глумца кроз његове улоге познаје цела Србија.

Такође, Булетову супругу смо често имали прилике да гледамо у телевизијским прилозима у којима је говорила о темама у области своје професије.

Гордана и Буле имају две ћерке, Исидору и Александру, на које су веома поносни и о којима глумац радо говори у својим интервјуима.

"Заједно смо већ 37 година, од тога 32 у браку. Човече! Да не поверујеш, а као да је јуче било. Немам појма како је све почело, као и сви мушкарци, уосталом. За разлику од ње, која све детаље и датуме памти. Срећан сам што смо се и професионално и биолошки остварили. Што имамо лепу породицу и што смо тако везани. Породица је моја велика подршка. Због деце, све што радим има смисла. Увек сам говорио да родитељи не треба да васпитавају своју децу, већ само треба да буду добри. Јер деца имитирају родитеље. Ми смо нашим ћеркама, у оквиру наших могућности, пружили пре свега љубав, слободу избора и подржавали смо их на њиховом путу", рекао је једном приликом.

Фото: Милена Анђела

 

Гордана је Светислава упознала у раној младости, по професији је драматург и тренутно се налази на челу Културног центра Београда, а познато је да је дуго радила у "Атељеу 212".

(Еспресо)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретко виђене фотографије Соње Савић

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".