Марко Миљковић, који је оптужен да је с Вељком Беливуком организовао криминалну групу која је убила најмање седморо људи, затражио је јуче у судници Специјалног суда да убудуће седи у делу суднице у ком седе и тројица сведока-сарадника.

- Судија, хтео сам да вас питам, да ли сте одлучили о поднеску у вези с местима за седење? Тешко је да пишемо и пратимо оно што се дешава у судници - рекао је Миљковић, пошто је из бокса за оптужене, који је стаклом одвојен од суднице, у пратњи стражара изведен пред судску говорницу.

То није могуће

У делу највеће суднице у Специјалном суду, који се налази испред простора у ком су оптужени, осим заменика тужиоца, адвоката, судског већа и оштећених породица, седе и тројица припадника криминалне групе који су пристали да склопе нагодбу с тужилаштвом и постали сведоци-сарадници.

Судија Винка Бераха, која председава већу које суди клану оптуженом за најтежа кривична дела, одговорила је Миљковићу да то није могуће из разлога безбедности.

Расправа са судијом

- Миљковићу, одговорила сам вам да то није могуће, видећемо да се у делу у ком седите постави нека столица - одговорила му је судија, али је Миљковић наставио да инсистира на томе да му се одговори чија би безбедност била угрожена уколико би седео у делу суднице у ком су и заменици тужиоца као и сведоци-сарадници.

Миљковић - Ја нећу никога да нападнем, а не бојим се ни да ће они мене.

Судија - Миљковићу, вратите се на место, стално нешто тражите.

Иначе, док је Миљковић говорио у судници, сви оптужени грохотом су се смејали.

- Беливук се тресао од смеха док је Миљковић говорио. Касније, када је Миљковић враћен у бокс за оптужене, нешто су дошаптавали један другом, смејали се, а Беливук је Миљковићу чак рекао „је*ем ти сунце“ - каже саговорник Курира и додаје да је Беливук спустио главу, био озбиљан и изгледао као да се моли, док је оптужени Александар Вучељић, звани Сале Струја, говорио о његовој жени Бојани Беливук, с којом је отворио рентакар агенцију.

Беливукова жена

- Његова жена је мајка троје малолетне деце. Овде се сад води неки поступак за прање пара против Бојане Беливук, а она је само хтела да ради, била је срећна због тога. Замислите, мајка, кува, спрема, пегла, срећна што почиње да ради, била запослена на плату од 60.000 динара, као и моја супруга, и сад тужилаштво њу терети да је хтела да пере новац - бранио је Вучељић Беливукову жену, против које се води поступак за прање новца.

Беливук и Миљковић јуче су се више пута јављали за реч, постављали питања оптуженима, али и позивали се на чланове закона и тражили од судије да их поштује, а од тужиоца да не поставља питања оптуженима који неће да одговарају и говоре о Скају.

- То што тужилац види да смо оволики и имамо мишиће, не значи да смо глупи - рекао је Беливук између осталог.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".