Однос две највеће женске звезде бивше Југославије Неде Украден и Лепе Брене годинама је привлачио пажњу седме силе и интригирао поштоваоце њиховог лика и дела. Јавно се никада нису споречкале нити препуцавале по штампи, једна другу су коментарисале с професионалном дистанцом свесне како својих тако и квалитета и успеха оне друге. Пријатељице нису биле, али колегинице које се поштују свакако, бар у јавности, јер су постојале и ситуације у којима уопште није било тако.

Фото: З. Кнежевић

 

 

Иза кулиса и ван рефлектора који су обасјавали њихове животе однос Неде и Брене накратко био је озбиљно пољуљан, и то због љубоморе коју је изазвао Саша Поповић.

- Није тајна да су Неда Украден и Саша Поповић крајем осамдесетих били у страсној љубавној вези. Они који их памте из тог периода знају да су се много волели, а колико су ценили једно друго, сведочи чињеница што су и дан-данас пријатељи - каже извор за Ало!.

Ипак, када је њихова веза била у повоју, управо због Неде на Сашу су били бесни како чланови "Слатког греха" тако и Лепа Брена.

Фото: АТА имагес

 

 

- Неда и Саша су били спој неспојивог и мало ко је у први мах могао да поднесе и схвати да су се заволели, да се не крију и да с поносом истичу да су заједно. Поповић је дуго освајао Неду, а она се није баш лако дала. Баш у том периоду почеле су трзавице у „Слатком греху“, оптерећеност послом, па док мушким члановима бенда није било јасно шта ће он с Недом, Лепа Брена је мислила да се друже и да су блиски како би Неда заузела њено место у бенду, што је у њој изазвало бес и љубомору. Није веровала да Неда гаји емоције према Салету и да посреди није ништа друго. На моменте је толико била бесна, да се и сама смејала на неслану шалу "Шта ће бити ако га сад и ова зајаши", иако је знала да то није похвално ни за њу саму. Неповерење према Поповићу расло је међу његовим колегама и колегиницом све док им није признао да су он и Неда у љубавном односу и да она заправо жели њега, а не место Лепе Брене - објашњава извор за "Ало".

Ову тајну открила је и сама Неда Украден у својој аутобиографији "Зора је сванула", која ће се појавити на овогодишњем Сајму књига у Београду. Наиме, у једном делу романа у којем Неда пише о својој љубави са Сашом Поповићем, дотакла се и Бренине љубоморе.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- И таман док сам паковала кофере у Лепетанима и спремала се за Београд, телефон је зазвонио и зачула сам његов глас.
Ало, Неки, где си, бре? Сви питају за тебе. Овде у бенду је права фрка, не знају шта се догађа, шта је истина. Певачица је полудела када је чула.

Године су прошле и несугласице су се природним путем решиле, а Неда Украден и Лепа Брена су данас оно што су биле пре Поповића. Колегинице које се узајамно поштују и цене.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Лепа Брена - концерти

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".