Легендарни јапански фудбалер Масато Кудо преминуо је у 32. години, потврдио је његов клуб Тегевајаро Мијазаки.

Кудо је преминуо након операције на мозгу, након што му је дијагностификован хидроцефалус због којег је завршио у болници 3. октобра.

Кудо је својевремено био један од најбољих стрелаца у Јапану, круну каријере имао је играјући за Кашиву Рејсол у периоду од 2009. до 2015. године када је постигао 92 гола, освојио титулу шампиона и водио га до полуфинала Азијске Лиге шампиона.

Пре Тагевајара играо је за канадски Ванкувер, аустралијски Бризбејн и јапанске Хирошиму и Јамагучи. Дрес Јапана носио је на четири меча, уз два поготка.

ШТА ЈЕ ХИДРОЦЕФАЛУС?

Хидроцефалус је назив за проширење комора мозга коме је претходило или је актуелно повишење притиска у централном нервном систему (ЦНС) због повећане количине цереброспиналног ликвора.

Хидроцефалус је стање којем је примарна карактеристика прекомерна акумулација течности у глави. То је назив за проширење комора мозга вишком цереброспиналног ликвора. Манифестује се повећањем главе и атрофијом мозга.

Може бити последица различитих болести: упала ЦНС-а, тумора, крварења, повреда итд. Поремећај настаје због сметњи отицања, одстрањивања или стварања ликвора, мождане течности.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".