Српски кошаркаш и двоструки узастопни МВП НБА лиге Никола Јокић одиграо је још један меч за памћење и у победи Денвера над Оклахомом (122:117) уписао је свој 78. трипл-дабл учинак у каријери. 

Јокић је одиграо фантастичан меч и уписао је 19 поена, 16 скокова и 13 асистенција.

На овај начин Сомборац је ушао у историју и изједначио се на вечној листи са легендарним Вилтом Чемберлејном. Њих двојица заузимају шесто место на листи играча са највише остварених трипл-даблова у каријери. 

Фото: Танјуг/АП

 

Фасцинантна је чињеница да се на овој листи испред Јокића налази само пет играча, међутим Никола је након меча био више него скроман. Он се осврнуо на претходни меч одигран против шампиона НБА лиге Голден Стејт Вориорса и одушевио навијаче тима из Колорада.

 

 

- Слетели смо у три ујутру, нисмо спавали најбоље. Пронашли смо начин да победимо. Навијачи су нам дали енергију која нам је била потребна и победили смо. А рекорд? То је нешто о чему никад нисам размишљао, о томе никад нисам сањао - рекао је Јокић.

Његову скромност приметила је и новинарка која је разговарала са њим. Она је констатовала да Никола не воли превише да говорио о личним успесима. 

- Лепо је. Увек је лепо када те упореде са највећима. То је кошарка, лепо је. Увек играм и радим оно што је потребно Мислим да смо игрли добро. Навијачи су били невероватни - закључио је двоструки МВП НБА лиге. 

 

 

На вечној листи испред Николе налазе се само неприкосновени Расел Вестбрук са 194 трипл-дабл учинка, Оскар Робертсон (181), Меџик Џонсон (138), Џејсон Кид (107) и Леброн Џејмс (105).

Прилику да престигне Чемберлејна, Јокић ће имати у ноћи између понедељка и недеље када Денвер гостује екипи Портланда.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".