Раде Баста, који је предложен за министра привреде у будућој Влади Србије, изјавио је за Танјуг да је за њега то велика част, а истовремено и велика одговорност, те да ће часно и посвећено обављати дужност која му је поверена.


- Борићу се за Србију, као што сам то чинио и до сада и трудићу се да оправдам поверење своје странке, премијерке Брнабић и председника Вучића - истакао је он.

Навео је да жели да се захвали председнику Јединствене Србије Драгану Марковићу Палми и председнику Социјалистичке партије Србије Ивици Дачићу, као и председнику Србије Александру Вучићу на указаном поверењу за обављање функције министра привреде.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић/ бг

 

- Цео радни век сам у систему и привреди, спреман сам да се ухватим у коштац са свим изазовима. Даћу све од себе и верујем да ћемо имати добре резултате - рекао је он.

Оценио је да је привреда у тешким глобалним временима, каква су садашња, кључна за сваку земљу, јер се морају сачувати радна места, компаније, а у исто време направити корак напред у развоју.

Према његовим речима будући приоритети ће бити развој привреде и индустрије, као и привлачење страних инвестиција, а посебна пажња ће бити на малим и средњим предузећима, као и сарадња са ММФ-ом ради трансформације јавних предузећа и стварања најповољнијег амбијента за инвестиције.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

- Нову владу чека тежак посао и период пун изазова. Верујем у политику рада и резултата, а дужност и обавеза свих нас према Србији и грађанима који су гласали за будућност и континуирани развој наше земље је да након формирања нове владе уложимо максималне напоре да дефинисане циљеве остваримо - закључио је Баста.

БОНУС ВИДЕО: ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ: СНС у Лесковцу слави 14 година постојања уз чувену песму

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".